Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2014 | 5011 vizualizari

 

Daca va doriti o prajitura mai racoroasa, delicioasa si cu mare succes la musafiri cu siguranta aceasta este. Aroma de menta din blat, crema de vanilie cu bucati proaspete de capsuni s-au potrivit de minune si toti care au avut ocazia sa o serveasca au fost foarte incantati, lucru ce pe mine m-a bucurat enorm :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni:

Blatul:


Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.


Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita. Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema:


Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca. O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura. Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.


Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.


Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca. Fiecare bucatica de blat o insiropam. Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat. Cu degetul impingem usor sa iasa prajitura din decupator. La fel procedam cu toate.


Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni. Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (83)

Lia_ 1

13.05.2014, 19:19

cat de frumos este totul. bravo Rocsi scumpa si harnica

Rocsi 1

14.05.2014, 11:14

Lia multumesc tare mult

Rocsi 1

14.05.2014, 11:16

Multumesc Miti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu