Minitarte cu crema si gem de capsuni

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar farin
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • gem de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema si gem de capsuni:

Pregatim mai intai aluatul:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat  il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc in loc cu o scobitoare.

Preparam si crema:

Batem  ouale cu zaharul, apoi adaugam  nuca de cocos, esenta si faina. Punem in fiecare tarta cate o lingurita  din crema  iar deasupra asezam putin gem de capsuni.

Din aluatul oprit intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi pe care le asezam in forma de gretar deasupra minitartelor.

Ungem bine cu ou pe toata suprafata si coacem la cuptorul incins inainte , timp de  20-25 minute.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.05.2010, 19:49

frumoase,gustoase si nemaipomenite

Bunica 1

19.05.2010, 22:20

Super idee cu gratarul din aluat !

Julie 1

20.05.2010, 10:07

Migaloase rau! dar rezultatul...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de capsuni