Mini-tarte cu fructe

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 9200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 100 gr margarina Unirea;
  • - 180-200 gr faina (vezi cata intra);
  • - 50 gr zahar;
  • - 1 ou;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 plic praf de copt (optional)
  • Ce ne trebuie pentru crema:
  • - 1 plic budinca de vanilie;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 400 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu fructe:

Cum preparam aluatul:  

Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).

Dupa ce il scoatem de la congelator, impartim aluatul in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie. Se lasa la racit, se umplu cu crema si se orneaza cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc).

Le lasam la frigider 2-3 ore pentru a se fragezi aluatul si apoi le papam.  

Cum preparam crema (budinca):  

Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se afume sau sa faca cocoloase.

Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu crema cremsnit si fructe