Minitarte cu fructe

de diaconta in Dulciuri, 5 Aug 2014 | 4312 vizualizari

 

Parcă în perioada aceasta a anului,nu prea vreau deserturi cremoase,prefer prăjiturile crocante ori pufoase cu fructe.Mai ales că,acum putem profita de oferta bogată a pieţei în acest sens.Găsim fructe proaspete şi aromate.
Pentru aceste tarte am ales să folosesc vişine şi cireşe,mai ales că am mai pregătit o porţie de vişine pentru prăjituri.
O combinaţie minunată de blat sfărâmicios cu gustul dulce-acrişor al fructelor,pur şi simplu se topesc în gură.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarte:
  • 600 g faina
  • 250 g untura(sau unt,eu am folosit untura)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 6 linguri smântâna
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lapte
  • 1 lingurita sare
  • Putina faina care se adauga pentru aluatul-topping
  • Pentru umplutura:
  • 400 g vişine şi cireşe fără sâmburi
  • Câteva boabe de zmeura
  • 100 g zahar gelifiant Margaritar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe:

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora.

Intre timp am pregatit umplutura.

Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au înmuiat putin,apoi am pus si restul de zahar si le-am mai fiert 10 minute.

Am lasat jeleul sa se raceasca.

Am scos aluatul de la frigider si am pus în formele pregatite,apasând aluatul pe marginea formelor pentru a avea o forma frumoasa la final.

Nu am uns formele deoarece,aluatul având untura în compozitie,nu se lipeste deloc de forme.

Am pastrat o parte din aluat ,la care am mai adaugat faina atât cât sa-l pot razui deasupra tartelor.

Am pus umplutura de fructe în fiecare forma,câteva boabe de zmeura,apoi am razuit deasupra aluatul ramas.Cam greu a fost,dat fiind ca era un aluat foarte moale.

Am asezat formele într-o tava,în care am pus hârtie de copt,am pus la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Verificati totusi cu o scobitoare pe marginea tartelor când sunt coapte.

Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am scos foarte usor din forme.

Daca doriti puteti sa le pudrati cu zahar.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged