Mini-tarte cu Nesquik si prune

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 16 Sep 2013 | 3207 vizualizari

 

Mini-tarta cu ciocolata si prune este in topul deserturilor mele din vara asta. Ciocolata cu fructe este implinirea si imbinarea tuturor gusturilor in materie de desert: dulce-acrisor, doua preferinte create intr-un singur produs final, ying si yang al aromelor, ciocolata de calitate cu fructe culese din propria gradina. Ce poate fi mai desavarsit, mai delicios, mai aromat?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat ~6 forme~:
  • - 140 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare roz de Himalaya;
  • - 1 ou de casa;
  • - 60 grame unt de cocos;
  • - 35 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • - 1 picatura esenta de migdale.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 2 galbenusuri;
  • - 60 grame zahar brun+3 linguri;
  • - 2 linguri sirop de agave;
  • - 75 ml lapte de orez;
  • - 5 prune tinute in zahar pentru cateva ore;
  • - 7 linguri de Nesquik;
  • - 60 grame ciocolata neagra de calitate (75-80%);
  • - 60 grame unt, taiat cubulete (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 1-2 prune pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu Nesquik si prune:

Mod de pregatire aluat:  

1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru tarta.

2. Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea.

3. Se bate oul cu zaharul, se adauga treptat untul la temperatura camerei si esenta de migdale.

4. Se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele.

5. Aluatul obtinut se framanta si se pastreaza la frigider, timp in care pregatim umplutura si formele pentru copt.

6. Formele se ung cu unt, iar dupa ce am scos aluatul de la frigider, se intinde pe o planseta presarata cu faina, se framanta 2-3 minute dupa care se decupeaza cercuri pe care le asezam in formele pentru tarta, pana sus. Fie asezati aluatul peste forma si decupati aluatul dupa marginea formei.

7. Cu o furculita se inteapa aluatul, se aseaza deasupra hartie de copt de marimea tartei si se umple cu nuci deasupra, suficient cat sa nu permita aluatului sa creasca. Se mai pastreaza la frigider pentru inca 15 minute.

8. Aluatul se introduce la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15 minute. Scoateti din cuptor iar daca aluatul a ramas usor crud in mijloc, reintroduceti la cuptor pentru inca 4-5 minute. 9. Se scot din cuptor, se lasa la racit si se umple apoi cu crema de ciocolata.

Preparare umplutura:

1. Laptele se pune la incalzit la foc mic sau la bain-marie. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si siropul agave.

2. In lapte se adauga Nesquik, amestecand continuu, adaugand treptat cate o lingura, doua.

3. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.

4. Se retrage de pe foc laptele, se toarna deasupra galbenusurile si se amesteca ferm. 

5. Crema se pune iar la foc mic si se continua amestecarea pentru inca 7-10 minute pana va capata consistenta.

6. Cu focul oprit se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

7. Prunele tinute in zahar, se decojesc si se paseaza cu o furculita. Se adauga in crema si se amesteca.

8. Se pun cate 2-3 linguri din crema peste aluat. Tartele se reintroduc la cuptorul incalzit la 175 de grade pentru 15-20 de minute.

9. Se decoreaza cu felii de prune proaspete, nu din compot, nu din cele tinute in zahar, ci proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu Nesquik si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.09.2013, 10:28

Multumesc frumos dragi bucatarasi. Bine v-am regasit!

Lavinia 1

17.09.2013, 15:21

Minunate

Lia_ 1

18.09.2013, 00:09

exceptionale. si super prezentare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu mere
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briosa cu inima de capsuna