Mix de paste cu mazăre si bacon

de mihasara in Paste, 18 Noi 2015 | 769 vizualizari

 

Sursa: Antonino Cannavacciuolo

 

INGREDIENTE

    • 200g mix de paste
    • 300g mazare congelata
    • 50g bacon
    • 1ceapa uscata
    • 70g parmezan
    • 1cartof
    • 10g menta
    • 10g busuioc
    • 1 fir ceapa verde
    • 800ml supa de legume
    • 30ml vin alb
    • ulei de masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de paste cu mazăre si bacon:


  1. Fierbem mazarea in apa cu sare.

  2. O racim intr-un bol cu apa cu gheata.

  3. O scurgem si o lasam deoparte.

  4. Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se incinga dupa care punem ceapa verde si cartoful taiat felii.

  5. Amestecam si turnam peste legume, vinul alb.

  6. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din cratita, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba pana se inmoaie cartoful.

  7. Punem peste cartof 1/4 din mazarea fiarta si mixam.

  8. Adaugam ulei de masline, sare si piper.

  9. Pentru a obtine o crema foarte fina trecem compozitia printr-o sita fina.

  10. Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa uscata taiata fin impreuna cu baconul taiat cubulete.

  11. Lasam sa se friga si punem supa peste pana se acopera ingredientele din cratita.

  12. Adaugam pastele si amestecam.

  13. Pastele trebuie fierte al dente.

  14. Luam cratita de pe foc, presaram menta si busuiocul taiate fin.

  15. Punem peste paste o lingura cu crema de mazare,restul de mazare fiarta(3/4), parmezanul si stropim totul cu ulei de masline.

  16. Lasam pastele in cratita pret de cateva minute, dupa care putem monta farfuriile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de paste cu mazăre si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

18.11.2015, 18:37

Panacris 1

18.11.2015, 19:34

mirela0911 1

19.11.2015, 09:11

Ce culoare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casă colorate natural