Mofturoasa

de Moni_alex in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 1395 vizualizari

 

O prajitura veche din caietul cu retete al soacrei mele, o prajitura foarte frageda cu coniac.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • un pachet de unt sau margarina (250 gr)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana iese un aluat elastic si bun de intins
  • o cescuta de coniac ( 80 ml)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 3 linguri gem de caise
  • cateva visine din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mofturoasa:

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.


Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.


Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina


Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.


Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.


Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.


Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.


Se taie bucatele si se presara zahar pudra!


 

TIPS-URI

1

Foile sunt sfaramicioase, trebuie lucrat cu atentie cu ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mofturoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.03.2016, 20:53

Vreau o bucatica!

Mutulica 1

28.03.2016, 22:22

Titlul m-a facut sa citesc atent toata reteta , ceea ce nu prea faC.O stiu dar nu stiam ca-i zice asa.Si-mi place mult.

Moni_alex 1

29.03.2016, 09:26

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mar