Monkey bread

de -Miti- in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 1579 vizualizari

 

Eu asta as numi "mancare de harem":))

 

INGREDIENTE

  • 60 ml apa calduta
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 400 gr faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt 
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 1 zahar vanilat

Pentru tavalit:

  • 250 gr zahar
  • 100 gr de unt
  • 1 1/2 lingura scortisoara Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Monkey bread:

Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.


Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.


Intre timp pregatim ingredientele pentru tavalit si le amestecam.


Luam bucatele din aluat si formam bilute de marimea dorita,le dam prin amestecul pentru tavalit si le punem in forma. La noi a fost munca in comun,de aceea marimea si cam difera,important e ca s-au implicat si maruntelele,desi n-au priceput ele care-i treaba cu maimutele.


Lasam forma deoparte ca sa mai creasca bilutele si apoi dam forma la cuptorul preincalzit si le coacem cam 30-40 de minute. Se servesc calde si lipicioase,daca mai ramane pe a doua zi sa le incalziti la microunde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Monkey bread" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:34

MIUTA 1

11.03.2012, 20:36

mamaieelena 1

12.03.2012, 12:43

buna reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Monkey bread with my little monkey