Monkey bread

de -Miti- in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 1524 vizualizari

 

Eu asta as numi "mancare de harem":))

 

INGREDIENTE

  • 60 ml apa calduta
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 400 gr faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt 
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 1 zahar vanilat

Pentru tavalit:

  • 250 gr zahar
  • 100 gr de unt
  • 1 1/2 lingura scortisoara Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Monkey bread:

 Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.

Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.

Intre timp pregatim ingredientele pentru tavalit si le amestecam.

Luam bucatele din aluat si formam bilute de marimea dorita,le dam prin amestecul pentru tavalit si le punem in forma. La noi a fost munca in comun,de aceea marimea si cam difera,important e ca s-au implicat si maruntelele,desi n-au priceput ele care-i treaba cu maimutele.

Lasam forma deoparte ca sa mai creasca bilutele si apoi dam forma la cuptorul preincalzit si le coacem cam 30-40 de minute. Se servesc calde si lipicioase,daca mai ramane pe a doua zi sa le incalziti la microunde.

 

 

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:34

MIUTA

MIUTA 1

11.03.2012, 20:36

mamaieelena

mamaieelena 1

12.03.2012, 12:43

buna reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!