Monkey bread with my little monkey

de alice_ciobanu in Dulciuri, 30 Mai 2012 | 1109 vizualizari

 

Duminica prefer ceva rapid, din categoria my confort food :)). Asa ca am pregatit repejor o delicioasa Monkey Bread. Am avut si un ajutor de nadejde, pe Miruna, care s-a cam obisnuit sa cucineze si sa-si bage degetelele prin tot felul de oale, ulcele, fainuri si alte cele trebuicioase unor operatiuni culinare. De asta data am facut monkey bread with my little monkey :)) spus asa pentru ca si-a bagat degetelele in toate chestiile alea lipicioase, s-a uns, s-a mazgalint, s-a lins pe degete si a tot mozolit la aluat. Tare s-a mai distrat. Am hotarat de postam reteta noastra distractiva :) si pentru a participa la noua provocare Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului.
Monkey bread e o chestiune atat de simpla de facut, dar atat de delicioasa la final. De fiecare data am preparat-o folosind aluatul de la no-knead bread. Ce minune! Simplu, rapid si fara framantare. Absolut deloc. Voi reveni cu o postare despre no-knead bread, dar pana atunci puteti sa va instiuti despre acest miracol pe site la Ana, careia ii multumesc pentru reteta si explicatii. Am tot facut paine, placitute, dar de regula il folosesc la monkey bread, asta pentru ca Mirunei ii place sa se joace cu aluatul si pentru ca ii place apoi si rezultatul :). Insa sa nu o mai lungesc si sa va prezentam rezultatul muncii noastre, sau a ei? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 340-370 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie
  • 11/2 lingurita sare
  • 1.5 linguri zahar sau chiar 2 :)
  • pentru uns:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara , sau cata va place...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Monkey bread with my little monkey:

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf.


Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva ori, acoperiti cu un capac inchis ermetic si bagati la frigider pentru 12-14-16-24 ore. Cand aveti chef a doua zi, scoateti bolul, rasturnati minunea pe blatul infainat bine si cu mainile pline de faina aplatizati-l si impaturiti-l de cateva ori. Pentru a face paine, lasati-l acoperit cu un prosopel cam o jumatate de ora. Pentru monkey bread....incepeti a va juca cu el.


Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pusa putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta.... framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut


Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.


Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine :) se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))


Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.


Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.


Consumati apoi caldut, cu moderatie... sau fara :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Monkey bread with my little monkey" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

31.05.2012, 08:57

Ce dulce este bucatarasul sef!! Nici nu se poate sa nu fi iesit buna!!!

Laly 1

31.05.2012, 20:22

Vreau si eu un ajutor asa scump in bucatarie

Criss 1

06.06.2012, 12:36

Minunat! Salvez reteta ca n-am facut niciodata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Monkey bread