Monkey bread with my little monkey

de alice_ciobanu in Dulciuri, 30 Mai 2012 | 2689 vizualizari

 

Duminica prefer ceva rapid, din categoria my confort food :)). Asa ca am pregatit repejor o delicioasa Monkey Bread. Am avut si un ajutor de nadejde, pe Miruna, care s-a cam obisnuit sa cucineze si sa-si bage degetelele prin tot felul de oale, ulcele, fainuri si alte cele trebuicioase unor operatiuni culinare. De asta data am facut monkey bread with my little monkey :)) spus asa pentru ca si-a bagat degetelele in toate chestiile alea lipicioase, s-a uns, s-a mazgalint, s-a lins pe degete si a tot mozolit la aluat. Tare s-a mai distrat. Am hotarat de postam reteta noastra distractiva :) si pentru a participa la noua provocare Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului.
Monkey bread e o chestiune atat de simpla de facut, dar atat de delicioasa la final. De fiecare data am preparat-o folosind aluatul de la no-knead bread. Ce minune! Simplu, rapid si fara framantare. Absolut deloc. Voi reveni cu o postare despre no-knead bread, dar pana atunci puteti sa va instiuti despre acest miracol pe site la Ana, careia ii multumesc pentru reteta si explicatii. Am tot facut paine, placitute, dar de regula il folosesc la monkey bread, asta pentru ca Mirunei ii place sa se joace cu aluatul si pentru ca ii place apoi si rezultatul :). Insa sa nu o mai lungesc si sa va prezentam rezultatul muncii noastre, sau a ei? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 340-370 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie
  • 11/2 lingurita sare
  • 1.5 linguri zahar sau chiar 2 :)
  • pentru uns:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara , sau cata va place...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Monkey bread with my little monkey:

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf. 

Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva ori, acoperiti cu un capac inchis ermetic si bagati la frigider pentru 12-14-16-24 ore. Cand aveti chef a doua zi, scoateti bolul, rasturnati minunea pe blatul infainat bine si cu mainile pline de faina aplatizati-l si impaturiti-l de cateva ori. Pentru a face paine, lasati-l acoperit cu un prosopel cam o jumatate de ora. Pentru monkey bread....incepeti a va juca cu el.

Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pusa putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta.... framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut

Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.

Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine :) se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))

Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.

Consumati apoi caldut, cu moderatie... sau fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Monkey bread with my little monkey" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sim0na 1

31.05.2012, 08:57

Ce dulce este bucatarasul sef!! Nici nu se poate sa nu fi iesit buna!!!

Laly 1

31.05.2012, 20:22

Vreau si eu un ajutor asa scump in bucatarie

Criss 1

06.06.2012, 12:36

Minunat! Salvez reteta ca n-am facut niciodata.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Monkey bread