Mousse de iaurt si ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 26 Feb 2015 | 3868 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 gr unt
  • 120 gr biscuiti simpli

Pentru mosse-ul de iaurt:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr iaurt natur
  • 250 gr zahar
  • 1 plic gelatina

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de iaurt si ciocolata:

Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider.

Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu zaharul, pentru ca acesta din urma sa se dizolve. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Se pune pe foc 2 linguri de apa. Cand fierbe se ia vasul jos si se adauga gelatina. Se amesteca bine sa se dizolve. Se toarna apoi gelatina peste iaurt.

Apoi se adauga frisca batuta spuma tare. Se toarna mosse-ul de iaurt in forma, peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider.

Facem acum mousse-ul de ciocolata. Frisca se bate spuma tare. Ciocolata se topeste pe bain- marie. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita putin. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Adaugam peste ciocolata si galbenusuri frisca, apoi usor se incorporeaza  bezeaua. Se toarna mousse-ul peste cel de iaurt si se da la frigider.

Se lasa 3 ore sa se intareasca. Se portioneaza si se serveste! E dulce-acrisor.

Foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mousse de iaurt cu sos de fructe