Mousse de iaurt si ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 26 Feb 2015 | 1077 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 gr unt
  • 120 gr biscuiti simpli

Pentru mosse-ul de iaurt:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr iaurt natur
  • 250 gr zahar
  • 1 plic gelatina

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de iaurt si ciocolata:

Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider.


Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu zaharul, pentru ca acesta din urma sa se dizolve. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Se pune pe foc 2 linguri de apa. Cand fierbe se ia vasul jos si se adauga gelatina. Se amesteca bine sa se dizolve. Se toarna apoi gelatina peste iaurt.


Apoi se adauga frisca batuta spuma tare. Se toarna mosse-ul de iaurt in forma, peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider.


Facem acum mousse-ul de ciocolata. Frisca se bate spuma tare. Ciocolata se topeste pe bain- marie. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita putin. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Adaugam peste ciocolata si galbenusuri frisca, apoi usor se incorporeaza bezeaua. Se toarna mousse-ul peste cel de iaurt si se da la frigider.


Se lasa 3 ore sa se intareasca. Se portioneaza si se serveste! E dulce-acrisor.


Foarte bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

dantes 1

26.02.2015, 17:42

delicios!

Rocsi 1

26.02.2015, 22:06

Ar merge din cand in cand un asa deliciu!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:15

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mousse de iaurt cu sos de fructe