Reteta de preparare a papanasilor

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 3774 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
reteta o am de pe un site de ceva ani... asa ca nu mai stiu de pe care site :s

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg brinza de vaci,
  • circa 400 g faina,
  • 5 oua,
  • circa 100 g zahar pudra,
  • circa o lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de lămîie,
  • 100 g gris
  • smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • dulceata sau fructe din compot
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:


Reteta de preparare a papanasilor


Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea zemoasa mai adaugati putina faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.


Intr-un ceaun se pune ulei la incins, destul de mult cat sa balteasca papanasii in el.


Din aluat se fac niste mingiute mai mari iar apoi se strapung cu degetul prin bilele formate prin mijlocul mingiutei. Dati un pic prin faina si apoi batatoriti un pic cercul format marind un pic gaura formata.


In uleiul bine incins se prajesc papanasii pe ambele parti, circa 5-6 minute.


Se servesc calzi cu smantana (peste smantana se pune zahar) si dulceata. Eu am folosit niste caise dintr-un compot.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

liana_geicu 1

06.12.2009, 18:23

da, poate data viitoare mancam si noi un papanas!

ionix 1

06.12.2009, 20:48

okies, data viitoare fetelor

gaby_gabytza 1

13.01.2012, 15:18

am faqt si eu,foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Mini-papanasi dietetici