Reteta de preparare a papanasilor

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 3349 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
reteta o am de pe un site de ceva ani... asa ca nu mai stiu de pe care site :s

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg brinza de vaci,
  • circa 400 g faina,
  • 5 oua,
  • circa 100 g zahar pudra,
  • circa o lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de lămîie,
  • 100 g gris
  • smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • dulceata sau fructe din compot
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:


Reteta de preparare a papanasilor


Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea zemoasa mai adaugati putina faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.


Intr-un ceaun se pune ulei la incins, destul de mult cat sa balteasca papanasii in el.


Din aluat se fac niste mingiute mai mari iar apoi se strapung cu degetul prin bilele formate prin mijlocul mingiutei. Dati un pic prin faina si apoi batatoriti un pic cercul format marind un pic gaura formata.


In uleiul bine incins se prajesc papanasii pe ambele parti, circa 5-6 minute.


Se servesc calzi cu smantana (peste smantana se pune zahar) si dulceata. Eu am folosit niste caise dintr-un compot.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

liana_geicu 1

06.12.2009, 18:23

da, poate data viitoare mancam si noi un papanas!

ionix 1

06.12.2009, 20:48

okies, data viitoare fetelor

gaby_gabytza 1

13.01.2012, 15:18

am faqt si eu,foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor