Prajitura cu struguri

de Valclaudia in Prajituri, 8 Sep 2013 | 4948 vizualizari

 

am ajuns la reteta 200.... va poftesc cu drag la o cafea si-o prajitura ...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua (de casa am folosit eu)
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet
  • 2 linguri de gris
  • boabele de la 1 ciorchine mare strugure alb de masa
  • 75 gr. cipsuri de ciocolata de la Dr.Oetker

Pentru glazura:

  • 200gr. ciocolata cu lapte
  • 100gr.ciocolata alba
  • 20 gr. margarina
  • 50 ml frisca lichida

Pentru decor:

  • 450 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca de la Dr.Oetker
  • 1 pliculet cafea solubila 3 in 1 cu lichior

// // //

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri:

Preparam blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri.


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma.


Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,2 linguri de cacao,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Presaram grisul (care are rolul de absorbi surplusul de lichid lasat in timpul coacerii de struguri). Peste gris asezam din loc in locboabe de struguri si chipsuri de ciocolata. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Inainte de a scoate tava din cuptor facem testul cu scobitoarea.


Prepararea glazurii de ciocolata:


Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata alba, cu lapte si margarina. Amestecam pana omogenizam glazura apoi o impartim cu o lingura pe bucatile de prajitura portionate in prealabil.


Prepararea cremei pentru decor:


Batem frisca lichida (care trebuie tinuta peste noapte la frigider sa fie foarte rece)

cu mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam praful de cafea 3 in 1 si intaritorul de frisca. Decoram bucatile de prajitura si servim.


Pofta buna!




//


//

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

08.09.2013, 23:03

Felicitari draga mea la cat mai multe retete delicioase grozava prajiturica ta

RuxyRux 1

08.09.2013, 23:05

Wow! Ce deliciu...o reteta grozava! Felicitari Val!La cat mai multe retete minunate! Ah...vreau si cafeluta

alilianaa 1

09.09.2013, 08:32

super, super, super...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"