Mousse de ricotta si dulceata de capsune

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 617 vizualizari

 

Un desert delicios, cu blat de biscuiti si vin ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
    • 300g capsuni;
    • 2-3 linguri zahar gelifiant;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru mousse:
    • 500g ricotta;
    • 100 ml frisca lichida;
    • un pahar cu zahar;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu ovaz;
    • 80ml vin rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ricotta si dulceata de capsune:

  1. Se incepe cu dulceata. 
  2. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. 
  3. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
  4. Se ia dupa foc si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se pregateste mousse-ul.
  6. Ricotta se amesteca cu zaharul.
  7. frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
  8. Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
  9. Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
  10. Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
  11. Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate. 
  12. Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
 

RETETA IN IMAGINI

Mousse de ricotta si dulceata de capsune-0
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-1
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-2
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-3
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-4
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-5
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-6
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-7
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-8
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-9
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-10
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-11
Mousse de ricotta si dulceata de capsune-12

COMENTARII (25)

ancutsa

ancutsa 1

05.06.2016, 22:06

Arata foarte bine

-Licurici-

-Licurici- 1

06.06.2016, 07:58

mihaelar63

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:37

Arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!