Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2010 | 1574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 lingurite otet blasamic
  • 150 gr mazare din conserva
  • 185 gr sparanghel verde din conserva
  • 10 gr praf de gelatina 
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • sare si piper negru, dupa gust
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon:

Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda.
Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca.
Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare.Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit.
Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline.
Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic.

 

RETETA IN IMAGINI

Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-0
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-1
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-2
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-3
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-4
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-5
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon-6

COMENTARII (4)

nadina73

nadina73 1

11.04.2010, 01:36

foarte bine arata felicitari

gospodinadecriza

gospodinadecriza 1

11.04.2010, 10:59

Esti un fenomen, scumpete mica!

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 21:21

chiar un fenomen, rar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!