Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2011 | 3853 vizualizari

 

delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 125- 250  g mozzarella( eu am facut pt prima data si am incercat doar cu o bucata de 125...)
  • 1-2 oua
  • cateva felii de prosciutto crudo ( sunca de Praga merge f bine)
  • doau mani fulgi de porumb
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei de porumb pt prajit( si de arahide merge bine)
  • salata asortata pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella in crusta de fulgi de porumb:

Eu am folosit o bucata de  mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie sunca felii si se prajeste dar foarte putin, atat cat sa se incalzeasca bine.

Ouale se bat cu un praf de sare. Fulgii se zdrobesc bine cu un sucitor, eu i-am pus intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei de cateva ori...f bine s-au zdrobit. Pe o alta farfurie se pun 2 maini de pesmet.

Se ia o felie de mozzarella, se pune peste ea o felie de sunca si apoi o alta felie de mozzarella, se trece prin ou batut, apoi prin pesmet pe toate partile si iar prin ou, apoi prin fulgii de porumb faramitati...grija mare sa se acopere bine mozzarella, altfel la prajire se topeste in cratita si se prinde de fund.

Se pun la prajit in ulei de porumb incins, dar la foc mediu...Se intorc pe toate partile, inclusiv pe muchii. Se tine pana formeaza o crusta aurie.

Se scot pe un servet absorbant sau direct pe farfurie...depinde cum va impacati cu grasimile. Pt  servit am asortat cu salata proaspata mixta...foarte sanatoasa si plina  de culoare. O sa va placa garantat 100%

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

sufletista, dia...bun e
alinutzika, motan, gabitza...multumesc si pup

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

rocsi, adinutza, miuta,,,multumesc

adasev12 1

17.11.2011, 13:30

Mona....
Mena, multumesc
alinutzika....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane