Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2011 | 1765 vizualizari

 

delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 125- 250  g mozzarella( eu am facut pt prima data si am incercat doar cu o bucata de 125...)
  • 1-2 oua
  • cateva felii de prosciutto crudo ( sunca de Praga merge f bine)
  • doau mani fulgi de porumb
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei de porumb pt prajit( si de arahide merge bine)
  • salata asortata pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella in crusta de fulgi de porumb:

Eu am folosit o bucata de mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie sunca felii si se prajeste dar foarte putin, atat cat sa se incalzeasca bine.


Ouale se bat cu un praf de sare. Fulgii se zdrobesc bine cu un sucitor, eu i-am pus intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei de cateva ori...f bine s-au zdrobit. Pe o alta farfurie se pun 2 maini de pesmet.


Se ia o felie de mozzarella, se pune peste ea o felie de sunca si apoi o alta felie de mozzarella, se trece prin ou batut, apoi prin pesmet pe toate partile si iar prin ou, apoi prin fulgii de porumb faramitati...grija mare sa se acopere bine mozzarella, altfel la prajire se topeste in cratita si se prinde de fund.


Se pun la prajit in ulei de porumb incins, dar la foc mediu...Se intorc pe toate partile, inclusiv pe muchii. Se tine pana formeaza o crusta aurie.


Se scot pe un servet absorbant sau direct pe farfurie...depinde cum va impacati cu grasimile. Pt servit am asortat cu salata proaspata mixta...foarte sanatoasa si plina de culoare. O sa va placa garantat 100%

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

sufletista, dia...bun e
alinutzika, motan, gabitza...multumesc si pup

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

rocsi, adinutza, miuta,,,multumesc

adasev12 1

17.11.2011, 13:30

Mona....
Mena, multumesc
alinutzika....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane la cuptor cu salata calda de linte cu ceapa caramelizata