Mucenici cu nuca

de MirmeaMihael15 in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • arome (esenta de vanilie.coaja de portocala)
  • pentru insiropat
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • pentru garnisit
  • 200 ml miere de albine
  • 200 g miez de nuca macinat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu nuca:

Mai intai preparam o maia din: drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam 30-40 de minute pana isi dubleaza volumul.

Dupa cela 40 de minute se amesteca maiaua cu restul de faina, adaugam si ouale batute in prealabil, restul de lapte caldut in care dizolvam zaharul si aromele si framantam bine.

Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare. Formam mucenicii si ii lasam 20 de minute sa creasca inainte de a-i baga la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute la 200C.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor pregatim siropul si insiropam mucenicii, apoi ii ungem cu miere de albine si presaram nuca macinata..

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici insiropati