Mucenici cu nuca

de MirmeaMihael15 in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 3343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • arome (esenta de vanilie.coaja de portocala)
  • pentru insiropat
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • pentru garnisit
  • 200 ml miere de albine
  • 200 g miez de nuca macinat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu nuca:

Mai intai preparam o maia din: drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam 30-40 de minute pana isi dubleaza volumul.

Dupa cela 40 de minute se amesteca maiaua cu restul de faina, adaugam si ouale batute in prealabil, restul de lapte caldut in care dizolvam zaharul si aromele si framantam bine.

Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare. Formam mucenicii si ii lasam 20 de minute sa creasca inainte de a-i baga la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute la 200C.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor pregatim siropul si insiropam mucenicii, apoi ii ungem cu miere de albine si presaram nuca macinata..

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti