Mucenici de post

de iri_iri in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 3063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie,
  • 2 lingurite de zahar+3 linguri de zahar pudra,
  • 500g faina,
  • zahar vanilat,
  • 50 g margarina,
  • miere de albine,
  • nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici de post:

Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calduta si 3 linguri de faina care se lasa pana isi mareste volumul, apoi se adauga peste faina cernuta impreuna cu margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framana un aluat destul de elastic care se lasa la crescut, dupa care se imparte bucati si se formeaza sfintisori, care ii asezam intr-o tava pe care eu am uns-o cu un pic de margarina si se mai lasa la crescut in tava cam 20 de minute.


Se da tava la cuptor care a fost inainte bine incins si se lasa pana se coc si apoi se scot sa se racoreasca un pic. Eu i-am uns cu miere de albine din belsug si apoi i-am tapetat cu nuca macinata. Mi-au iesit 8 mucenici frumosi si gustosi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bucataras Monica 1

09.03.2012, 20:44

foarte gustosi banuiesc...dar imi plac

mena29 1

10.03.2012, 10:47

iri_iri 1

10.03.2012, 16:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fara ou