Mucenici de post

de Rocsi in Dulciuri, 8 Mar 2014 | 7047 vizualizari

 

Desi astazi este 8 martie si poate ar fi trebuit sa pregatesc o prajitura mai sofisticata, eu am ales sa fac mucenici de post, aromati si cu multa nuca asa cum ne plac. Asa ca va invit pe toti la un mucenic sau sfintisor cum zicem noi, ca la Moldova!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr dojdie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 250-300 ml apa
Pentru sirop:
  • 1 cana si jumatate apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de portocale
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici de post:

Aluatul:
Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam uleiul.
Presaram putina faina pe fundul bolului, punem aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc ferit de curent la dospit.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru si il impartim in doua, apoi din fiecare jumatate rupem 6 bucati.
Luam prima bucata, o rasucim pe masa cu palmele pana obtinem un sul lung si subtirel, apoi ii dam forma de opt. La fel procedam si cu celelalte bucati.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam mucenicii formati.
Aprindem cuptorul si il reglam la o temperatura potrivita.
Mai lasam 10 minute tava cu mucenici pe aragaz, apoi ii introducem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.

Siropul:
Amestecam toate ingredientele intr-un ibric si le punem pe foc.
Din momentul in care incepe sa fiarba il lasam pe foc 15 minute.
Mucenicii scoti din cuptor, atunci calzi, ii bagam in sirop apoi ii presaram cu nuca macinata.

Ii acoperim cu hartie de copt, un prosop si ii lasam sa se raceasca acolo.
Ei se vor pastra fragezi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici dobrogeni de post