Mucenici moldovenesti

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 10 Mar 2010 | 6307 vizualizari

 

Va prezint mucenicii mei facuti la masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana (optional)
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja lamaie, zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • miere, nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Eu am pus toate ingredientele in masina mea de facut paine. Daca vreti puteti renunta la smantana si sa adaugati 250 ml lapte. Incercati sa folositi mai intai 550 gr faina si daca vi se pare prea moale aluatul sa mai adaugati. Aluatul trebuie sa fie putin tare ca sa-l puteti modela.

Eu am trisat si la partea cu modelatul pentru ca m-a ajutat sotul meu. Nu prea a fost el incantat de initiativa dar odata ce s-a apucat de modelat s-a dezlantuit artistul din el si a inceput sa-mi faca si mucenici impletiti.

Am asezat mucenicii in tava de la cuptor, i-am uns cu galbenus de ou si i-am copt pana s-au rumenit.
Eu nu am facut sirop, i-am uns cu multa miere si i-am presarat cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Rocsi 1

10.03.2010, 18:14

imi place k ai pus multa nuca.

Bucataria_Portocalie 1

10.03.2010, 18:17

da asa imi plac mucenicii cu multa nuca si miere.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca