Mucenici moldovenesti

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 2069 vizualizari

 

Pentru sarbatoarea de 9 Martie am pregatit pe langa mucenicii muntenesti si mucenici moldovenesti. Pentru acestia am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie si putina apa pentru maia;
  • 2 pahare apa calda;
  • 1 jumatate lingurita sare;
  • 3 linguri zahar;
  • 3 oua;
  • 1 kg faina;
  • 1 ou pentru uns;
  • Pentru sirop:
  • 1 litru apa;
  • 8 linguri zahar;
  • Coaja de portocala si de lamaie;
  • Optional: zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie
  • Se decoreaza cu: miere, nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe maini.

Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul pe masa. Se intinde usor intr-o foaie groasa si apoi taiem bucati din aluat si le rulam cat mai lungi, apoi le rasucim si le impletim sub forma de opt.

Se preincalzeste cuptorul si se asaza mucenicii in tava (pe foaie sau folie speciala de copt) si se mai lasa la crescut cam 10 minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc (cam 15-20 de minute fiecare tava) la foc mic.

Timp total de pregatire: 2 ore si jumatate.

Am obtinut: 9 mucenici medii si 6 mari.

 

Intre timp, se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala si lamaie. Puteti adauga si zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie.

Dupa ce se scot mucenicii din cuptor, se indeparteaza foaia de copt si se insiropeaza mucenicii.

Dupa ce se racesc, se ung cu miere si se presara peste ei nuca macinata si coaja rasa de lamaie.

  

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/mucenici-moldovenesti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici - de post.