Mucenici muntenesti (varianta rapida)

de alinutza1983 in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 7126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mucenici uscati din comert,
  • 1,5 l apa,
  • 300 gr nuca macinata,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1lingurita sare,
  • 300 gr zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti (varianta rapida):

1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min.

2. Se incearca un colacel - daca este moale, dar nu trebuie sa se desfaca, apoi punem scortisoara si zaharul, se mai fierb impreuna inca 5-10 min si se stinge focul. 3. Nuca se pune direct in farfurie, in momentul in care servim colaceii. ( sunt foarte gustosi si reci). optional: punem coaja de lamaie rasa, rom, etc...mie imi place foarte mult gustul de lamaie, asa ca in momentul in care am stins focul , am adaugat si coaja rasa de la o lamaie mai marisoara!


Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti