MUFFINS CU COACAZE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 7314 vizualizari

 

Sunt ideale pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

 

INGREDIENTE

  •  1/2 cana coacaze uscate,
  • 1/2 cana apa fierbinte,
  • 1 cana branza ricotta,
  • 1/2 ceasca faina alba,
  • 1 ceasca faina de malai,
  • 1/3 ceasca zahar,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 3/4 lingurita sare,
  • 2 oua mari'
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MUFFINS CU COACAZE:

1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C.

2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg.

3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca branza ricotta cu ouale ,apoi se pune in castronul cu faina si celelalte ingrediente si se incorporeaza usor in aluat.

5.Se pune aluatul in 12 forme de muffins, unse si infainate si se coace 20 de minute, la inceput la 220*C, apoi dupa 10 minute , se reduce temperatura cuptorului la 200*C.Se scot  din cuptor si se pun pe un gratar(vezi fotografia) sa se racoreasca.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "MUFFINS CU COACAZE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea