Trunchi de copac

de yammy in Prajituri, 15 Mai 2009 | 5733 vizualizari

 

O prajitura fina,in starturi...perfecta chiar si pentru mofturosi:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf sare
  • pesmet pt forma
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta
-Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in ploaie faina amestecata cu amidonul peste crema de galbenusuri.
-Albusurile cu sarea se bat spuma, se rastoarna peste aluat si se amesteca usor cu telu.
-Se pun 2-3 linguri de aluat pe fundul forme (forma de tort de 24 cm, a mea a fost de 28 si nu a iesit prea inalta) si se intind uniform cu o pensula lata. Se coace aluatul in cuptor 3-5 min, pana ce aluatul incepe sa capete o tenta ma inchisa. -Apoi se intinde un alt strat de alaut, peste primul Se procedeaza astfel pana se termina aluatul.
-Se topeste ciocolata, si se toarna peste prajitura racita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 10:07

yammy 1

24.05.2009, 20:06

Dragos esti funny

Bucataras Dragos 1

25.05.2009, 19:57

Mananc
Salivez
Iar Mananc
Si ma apuc si eu de

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-savarine