Muffins cu zmeura

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 5317 vizualizari

 

I love muffins :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 ceasca lapte
  • 1/2 ceasca ulei sau unt topit
  • 2 1/2 cesti faina
  • 4 lg zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 2 lgt praf de copt
  • 3/4 lgt sare
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa
  • 1 ceasca zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu zmeura:

Se freaca oul cu zaharul. Apoi se adauga laptele si uleiul/untul. La final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, coaja de lamaie si sarea. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze amestecul.

Fructele se pot adauga apoi in compozitie amestecand de sus in jos incet sau se pot aseza la sfarsit deasupra aluatului in forma.

Formele pregatite cu hartie de muffins sau tapetate cu unt si faina se umplu de 3 sferturi, iar cele care raman goale se umplu cu apa. Tava se tine la cuptor cca. 25-30 de minute, la 180 C (testul scobitorii).

TIPS-URI

1

acest gen de muffin se poate pregati si cu alte tipuri de fructe ca afine, coacaze, mure, fragute etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Brioche cu crema de patiserie