Muffins cu zmeura

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 5375 vizualizari

 

I love muffins :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 ceasca lapte
  • 1/2 ceasca ulei sau unt topit
  • 2 1/2 cesti faina
  • 4 lg zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 2 lgt praf de copt
  • 3/4 lgt sare
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa
  • 1 ceasca zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu zmeura:

Se freaca oul cu zaharul. Apoi se adauga laptele si uleiul/untul. La final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, coaja de lamaie si sarea. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze amestecul.

Fructele se pot adauga apoi in compozitie amestecand de sus in jos incet sau se pot aseza la sfarsit deasupra aluatului in forma.

Formele pregatite cu hartie de muffins sau tapetate cu unt si faina se umplu de 3 sferturi, iar cele care raman goale se umplu cu apa. Tava se tine la cuptor cca. 25-30 de minute, la 180 C (testul scobitorii).

TIPS-URI

1

acest gen de muffin se poate pregati si cu alte tipuri de fructe ca afine, coacaze, mure, fragute etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

cristinne 1

16.02.2010, 11:49

de unde cumparati voi formele de hartie?? plssss sa imi spuna si mie careva

elena1988 1

03.02.2011, 09:42

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu unt