Mujdei de usturoi cu suc de rosii

de Adi in Pt. carne, 23 Noi 2014 | 3725 vizualizari

 

Cu prepararea mujdeiului de usturoi, ma pot lauda ca eu m-am ocupat aproape intotdeauna la noi in casa.
Mai demult doar il curatam si il pisam cu sare, dar apoi am invatat aceasta reteta de la niste prieteni de familie cu care mergem la gratare.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 rasnitura de condimente asortate
  • 4-5 linguri suc de rosii, sau rosii cu zarzavat pentru iarna
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei de usturoi cu suc de rosii:

Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa.


Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine.


Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca energic cu o lingura de lemn, picurand ulei ca la maioneza.


Se adauga rosiile fie proaspete, trecute prin blender, fie conservate, mai ales din cele pentru ciorba care au si zarzavat in ele.


Optional se pune si patrunjel verde tocat marunt.


Vara este cel mai bun mujdeiul preparat cu rosii proaspete, din gradina.


Cantitatea de rosii variaza in functie de cat de iute este usturoiul.


Am preparat acest mujdei pentru a-l servi cu carne de porc prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

23.11.2014, 20:08

ce bun e

delia64 1

23.11.2014, 20:24

Bun tre sa fie , merita incercat !!!

Panacris 1

23.01.2015, 08:14

Interesant! De probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor si mujdei de usturoi