Muraturi asortate

de Laly in Muraturi, 20 Sep 2010 | 7832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de conopida
  • 500 gr ardei gras rosu
  • 500 gr morcovi
  • 5 dovlecei
  • 2-3 radacini de hrean
  • 350 ml otet
  • 50 gr zahar
  • 50 gr sare
  • 2 l apa
  • piper boabe
  • frunze de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

1.Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie.Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase,nepatate si nelovite.


2.Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele,conopida se desface buchetele,se taie cotoarele si se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare,unde se lasa 30 de minute.Ardeii se curata de seminte si se taie feliute.


3.In borcanul bine spalat si uscat,se asaza legumele asortate:conopida,morcovii,dovleceii si ardeii.Printre muraturi se pun frunze de marar si boabe de piper negru.


4.Separat,intr-un vas se fierbe apa amestecata cu otetul,zaharul si sarea.Dupa ce a dat in clocot,se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste legume.(Se pun cutite sub borcan sa nu crape).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ela 1

20.09.2010, 18:20

ce muraturi.....vin la tine la iarna

Sylvia 1

21.09.2010, 18:08

Vai ce bine arata minunati, asta mai trebuei sa pun si eu conopida, e tare buna iarna

elena1988 1

24.02.2011, 09:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi