Muraturi asortate (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 27 Oct 2011 | 28644 vizualizari

 

Secretul este ca saramura clasica are si putin otet. Se mentin mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • pepeni verzi
  • varza alba
  • varza rosie
  • conopida
  • castraveti
  • morcovi
  • hrean
  • usturoi
  • frunze telina
  • sare
  • otet
  • foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate (reteta Motan):

Eu aleg gogonele mari si parguite (cele mici mi se par amare).

Pepenii ii aleg mici sa intre pe gura borcanelor de 5 litri pe care le folosesc.

Nu am trecut cantitati pentru ca fiecare pune dupa preferinta.

Toate legumele se spala si se lasa la scurs.

Hreanul, morcovii si usturoiul se curata si se taie dupa preferinta.

La fundul borcanelor se pun frunze de telina, 3-4 bucati hrean si 2-3 catei de usturoi.

Se aranjeaza in borcan toate legumele sa ramana cat mai putin spatiu intre ele.

Deasupra se pun frunze de telina, tulpini de telina crucis ca sa nu se ridice, 2-3 catei usturoi si 3-4 bucati hrean.

Se face saramura cu 1 lingura sare la litrul de apa.

Se adauga 1 pahar de otet de vin 9% (200ml) la 10 litri de saramura, foi dafin, piper boabe, boabe de mustar si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape udate cu apa rece si stoarse pentru a nu se sparge.

Se pune saramura fierbinte in borcane, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi in bucatarie.

A doua zi se complateaza cu saramura si se leaga punand 2 straturi de celofan.

Se pun in camara sau in dulapul de pe balcon ca mine.

Sunt bune dupa 3-4 saptamani in functie de caldura din camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate in pikant-fix