Muraturi asortate (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 27 Oct 2011 | 19424 vizualizari

 

Secretul este ca saramura clasica are si putin otet. Se mentin mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • pepeni verzi
  • varza alba
  • varza rosie
  • conopida
  • castraveti
  • morcovi
  • hrean
  • usturoi
  • frunze telina
  • sare
  • otet
  • foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate (reteta Motan):

Eu aleg gogonele mari si parguite (cele mici mi se par amare).


Pepenii ii aleg mici sa intre pe gura borcanelor de 5 litri pe care le folosesc.


Nu am trecut cantitati pentru ca fiecare pune dupa preferinta.


Toate legumele se spala si se lasa la scurs.


Hreanul, morcovii si usturoiul se curata si se taie dupa preferinta.


La fundul borcanelor se pun frunze de telina, 3-4 bucati hrean si 2-3 catei de usturoi.


Se aranjeaza in borcan toate legumele sa ramana cat mai putin spatiu intre ele.


Deasupra se pun frunze de telina, tulpini de telina crucis ca sa nu se ridice, 2-3 catei usturoi si 3-4 bucati hrean.


Se face saramura cu 1 lingura sare la litrul de apa.


Se adauga 1 pahar de otet de vin 9% (200ml) la 10 litri de saramura, foi dafin, piper boabe, boabe de mustar si se fierbe in clocot 2-3 minute.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape udate cu apa rece si stoarse pentru a nu se sparge.


Se pune saramura fierbinte in borcane, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi in bucatarie.


A doua zi se complateaza cu saramura si se leaga punand 2 straturi de celofan.


Se pun in camara sau in dulapul de pe balcon ca mine.


Sunt bune dupa 3-4 saptamani in functie de caldura din camara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

16.11.2013, 19:36

Panacris 1

18.09.2015, 07:34

MotanLaOale 1

18.09.2015, 08:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)