Musaca

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2011 | 4862 vizualizari

 

Mmmmm,bunatate..Am facut o singura data musaca,acum vreo 3 ani cred,si am hotarat ca e timpul sa fac iar...am mancat pana ne-am pus cu burtile in sus,asa buna a mai fost!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 300 gr  carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.


Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.


Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.


Ceapa o curatam si o tocam marunt.


Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.


Gogosarul il taiem bucatele mici.


Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.


Intr-o tigaie punem uleiul la incins.


Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.


Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.


Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.


Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.


La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.


Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.


Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.


Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.


Luam un vas yena si il ungem cu unt.


Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.


Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.


Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.


Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.


Dam vasul in cuptor si il aprindem.


Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.


Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

horia 1

26.11.2011, 22:41

deliciu total rocsi !

horia 1

26.11.2011, 22:42

felicitari pentru postare si prezentare!!!

Rocsi 1

27.11.2011, 10:56

multumesc horia!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc si cartofi la cuptor