Musaca

de madi_marin in Porc, 15 Sep 2013 | 3290 vizualizari

 

Mi-a fost tare poftă zilele astea de o musaca. Şi pentru ca nu am mai facut demult, m-am pus pe treabă. Am savurat-o alături de o salată de varză crudă. Dacă se găsesc pofticioşi, îi invit cu drag să deguste!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă de vin roşu
  • 1/2 conservă cuburi de roşii decojite
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • ulei
  • 1 kg de cartofi albi
  • pătrunjel proaspăt
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 50 g caşcaval ras fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.


Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.


Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.


Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.


Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.


Se serveşte cu salată la alegere.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lia_ 1

13.11.2013, 09:54

ma uit la poza asta si nu-i gasesc nici un cusur, nu stiu de ce ti-ai schimbat aparatul foto...

la data asta nu-l aveai pe cel nou cred

madi_marin 1

13.11.2013, 18:40

Lia...si aparatul vechi era foarte bun, dar uite...de exemplu...pe intuneric nu puteam fotografia cu el, spre deosebire de cel nou si avand in vedere ca acum se intuneca repede...asta ma avantajeaza..., ca altfel ar fi tebuit sa astept week+endul ca sa pot poza ceva...

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:56

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cascaval