Musaca cu dovlecei

de ianculubita in Curcan, 22 Iun 2013 | 4031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 1ardei gras rosu
  • 1pahar vin alb
  • 2dovlecei mai mari
  • 4rosii mari
  • 200g smantana
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • ulei
  • 500ml suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Carnea tocata amestecata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa,ardeiul,tocate marunt,verdeata de asemenea,o punem intr-un vas pe foc fara ulei amestecand continuu;dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam putina apa,putin suc de rosii,punem capac si lasam sa fiarba incet pana scade;cand este gata,oprim focul si adaugam usturoiul zdrobit.


Dovleceiii,taiati in jumatati pe latime apoi jumatatile la randul lor feliate subtire;asezam feliile pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam sa se scurga 10min,dupa care le prajim in ulei si le scoatem pe hartie de bucatarie.


Intr-un castron,batem ouale cu smantana,si un praf de sare


Punem in tava jumatate din sucul de rosii,apoi rondele de rosii,felii de dovlecel,carnea,peste carne jumatate din cantitatea de smantana,acoperim cu dovlecel,rondele de rosii,rasturnam restul de smantana amestecata cu restul de suc de rosii;dam la cuptor la foc mic 1h,mai mult sau mai putin,depinde de cuptor.


Se serveste dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

feliile de dovlecel se pot pune si la cuptor in tava pe hartie cine nu prajeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ianculubita 1

23.06.2013, 13:51

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:26

babi5 1

23.08.2013, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan