Musaca cu dovlecei

de ianculubita in Curcan, 22 Iun 2013 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 1ardei gras rosu
  • 1pahar vin alb
  • 2dovlecei mai mari
  • 4rosii mari
  • 200g smantana
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • ulei
  • 500ml suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Carnea tocata amestecata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa,ardeiul,tocate marunt,verdeata de asemenea,o punem intr-un vas pe foc fara ulei amestecand continuu;dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam putina apa,putin suc de rosii,punem capac si lasam sa fiarba incet pana scade;cand este gata,oprim focul si adaugam usturoiul zdrobit.

Dovleceiii,taiati in jumatati pe latime apoi jumatatile la randul lor feliate subtire;asezam feliile pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam sa se scurga 10min,dupa care le prajim in ulei si le scoatem pe hartie de bucatarie.

Intr-un castron,batem ouale cu smantana,si un praf de sare

Punem in tava jumatate din sucul de rosii,apoi rondele de rosii,felii de dovlecel,carnea,peste carne jumatate din cantitatea de smantana,acoperim cu dovlecel,rondele de rosii,rasturnam restul de smantana amestecata cu restul de suc de rosii;dam la cuptor la foc mic 1h,mai mult sau mai putin,depinde de cuptor.

Se serveste dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

feliile de dovlecel se pot pune si la cuptor in tava pe hartie cine nu prajeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Musaca cu dovlecei-0
Musaca cu dovlecei-1
Musaca cu dovlecei-2
Musaca cu dovlecei-3
Musaca cu dovlecei-4
Musaca cu dovlecei-5
Musaca cu dovlecei-6
Musaca cu dovlecei-7
Musaca cu dovlecei-8
Musaca cu dovlecei-9
Musaca cu dovlecei-10
Musaca cu dovlecei-11

COMENTARII (7)

ianculubita

ianculubita 1

23.06.2013, 13:51

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:26

babi5

babi5 1

23.08.2013, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53