Curcan Vindaloo

de Sidy in Curcan, 26 Oct 2011 | 2739 vizualizari

 

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”-vin de carne şi usturoi -, reteta adusa in India de portughezii din Goa) a fost gatita initial cu carne de miel, rosii, usturoi si vin. Indienii au preluat preparatul si l-au transformat intr-un curry( un fel de tocanita de-a noastra), prin adaus de condimente specifice. Acest fel de mancare este adecvat numai pentru cei care iubesc mancarea condimentata. si poate fi preparat cu o zi inainte de servire - are un gust chiar mai bine daca il mananci in ziua urmatoare.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne curcan
  • 5 ardei iuti rosii
  • 5 cm ghimbir
  • 7 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingurita chimen
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 varf lingurita anason
  • 1 varf cutit curry
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 75 ml ulei
  • 1 cub zahar brun
  • sare
  • frunze patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan Vindaloo:

Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi.


Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti sa fie mancarea) si ii omogenizam cu pasta obtinuta. Cu jumatate din pasta ungem cuburile de carne pe care le acoperim si le dam la rece cateva ore.


Incalzim uleiul in tigaie si sotam ceapa tocata marunt.Asaugam apoi restul de pasta si sotam in continuare 5-7 minute.Daca este necesar adaugam putina apa. Adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile. Adaugam vinul , acoperim si fierbem pina este facuta carnea. Punem zaharul, curry, ceilalti 5 catei usturoi taiati felii si lasam sa fiarba inca 5 minute.Asezonam.


Presaram frunze de patrunjel verde tocat deasupra si servim cu garnitura de orez sau de cartofi.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan Vindaloo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anomisana 1

27.10.2011, 11:27

Nu-mi place mancarea prea picanta, dar cred ca pot adapta reteta mai pe gustul meu. Arata demential si e musai s-o incerc.
Sidy...

mihaelar63 1

27.10.2011, 15:22

Felicitari ,
Dupa cum ne-ai obisnuit , gatesti si .,, altceva ''

MIUTA 1

28.10.2011, 16:42

Ce imi place,as manca doua portii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Curcan bucati cu legume la cuptor