Musaca cu sunca ,ciuperci si sos

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 11906 vizualizari

 

O musacaaaaaaaaaaa .te lingi pe degete,nu glumesc ,va poftesc la masa mea.
Este o musaca mai simpla sa zic asa ,adica fara cartofi prajiti.......stiu, veti zice e mai buna,ce-a cu cartofi prajiti,dar sincer chiar merita incercata,buna rau de tot

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi fierti in coaja
  • 2 cepe
  • 200 sunca porc
  • 250 bacon
  • 150 g cascaval ras
  • 2 oua crude
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 feliuta ardei rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 50 g cascaval ras
  • 300 ml  smantana
  • putina sare

decor:

  • ardei verde
  • rosi chrry
  • pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu sunca ,ciuperci si sos:

Se fierb cartofii in coaja,se curata ,se taie feliute.


Se toaca sunca si baconul marunt


Se curata ceapa si se caleste in putin ulei apoi se pune sunca si baconul si se calesc ,se pune ardeiul tocat , pasta de tomate si ciupercile scurse din conserva(le-am lasat intregi ,asteptam reclamatii ,dar se pare ca nu au fost)se adauga sare,piper si vinul si se lasa sa dea 3 clocote,dupa care se stinge focul.


Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu 2 oua intregi (bine fara coaja..........glumesc)


Se pune putin unt intr-un vas se pune un rand de cartofi feliati ,se condimeteaza cu sare si piper ,un strat subtire de cascaval ras dupa care jumatate din compozitia cu sunca,din nou se pun cartofii,cascaval,compozitia cu sunca si in final ultimul strat de cartofi.


Se pregateste sosul:


se topeste untul intr-o tigaie, se pune faina, se caleste putin 2 minute dupa care se pune smantana(sau lapte)se amesteca bine, se pune cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper alb.


Se pune sosul peste ultimul strat de cartofi si se da la cuptor pentru 30 minute.


Decor.....dupa bunul plac al fiecaruia,eu am pus,ardei,rosii si pasta de tomate


Se serveste atat calda cat si rece


PS:s-a bronzat putin , in spania e mai cald..............hahaha

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu sunca ,ciuperci si sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

30.11.2010, 18:26

ce bunatateeee!!!

mariac 1

02.12.2010, 21:17

ralu_ca 1

12.02.2014, 09:43

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08