Racituri de porc

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2012 | 11101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • picioare de porc,
  • capul de la porc (cu urechi,limba),
  • soric de porc,
  • optional carne de porc,
  • piper macinat si sare dupa gust,
  • usturoi dupa gust,
  • 3-4 frunze dafin,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc:

Se spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite).

Se pun intr-o oala: picioarele,capul,soricul,carnea,sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine,si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au dat un clocot,se spumeaza,se adauga foile de dafin,ceapa,morcovul si telina intregi si se lasa la fiert pana carnea se desprinde de pe os. Puteti pune putina zeama pe o farfurie,iar dupa ce s-a racit aceasta trebuie sa se incheaga.

Daca pasii de mai sus sunt bifati,scoatem legumele din oala,strecuram zeama,carnea si soricum le taiem bucatele si le repartizam in forme(farfurii,tavi etc).

Facem un mujdei din usturoi si il turnam in zeama,daca mai este nevoie se mai adauga sare si piper. Turnam zeama peste carnea de porc si o lasam la racit (noi am lasat-o peste noapte).

Servim cu boia si mustar.

Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Racituri de porc-0
Racituri de porc-1
Racituri de porc-2

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

20.12.2012, 20:09

Acusi mancam racituri

mamaieelena

mamaieelena 1

23.12.2012, 13:33

mmm buna delicioasa chiar

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:40

Chiar dacă nu mănânc răcitură, recunosc că arată foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!