Placinta cu spanac

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 2411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 240 g unt
  • 2 lingurite sare
  • piper
  • 2 ligurite chimen
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 250 g branza framantata
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de


Umplutura: Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3 minute in apa fierbinte. Duapa ce s-a racit l-am scurs si tocat marunt. Ceapa si usturoiulo le-am tocat marunt, apoi le-am calit cateva minute in ulei, dupa care am adaugat si spanacul. Am lasat sa se raceasca. Separat branza, smantana si ouale le-am omogenizat si le-am incorporat in spanac.


Am scos aluatul de la frigider si l-am impartit in 2 parti ( nu egale ).


Un vas l-am uns cu unt am intins bucata mai mare astfel incat sa ridic si pe margine, apoi umplutura si deasupra cealalta parte de aluat. Deasupra am uns cu ou.


Am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit.


A iesit un deliciu de placinta !


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

simona72 1

02.05.2014, 21:35

Buna rau!

laura_n 1

02.05.2014, 21:56

biig like!

MIUTA 1

03.05.2014, 19:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac