Musaca de carne si cartofi

de Ancutsa in Porc, 19 Iul 2016 | 2184 vizualizari

 

Musacaua este mancarea mea preferata din copilarie

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 1 ceapa mare;
  • 500 g carne tocata;
  • Sare, piper – dupa gust;
  • 4 oua (2 le folosim la carne si 2 la sos);
  • O ceasca de smantana grasa pentru sos;
  • Cascaval ras;
  • optional: verdeata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne si cartofi:

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin ulei, se adauga si carnea si se prajesc bine toate.


Dam de pe foc, adaugam sare si piper, dupa gust, verdeata si 2 din cele 4 oua pentru a lega compozitia. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.


Cand s-au fiert cartofii, ii scurgem de apa, ii decojim si ii taiem rondele. Putem aprinde cuptorul pentru a se incalzi.


Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi.


Este timpul sa pregatim sosul: intr-un castron, batem bine celelalte 2 oua ramase, adaugam o ceasca de smantana si le turnam in tava peste musaca, avand grija sa acoperim toata compozitia.


Radem cascavalul si dam tava la cuptor cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.


Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.


Pofta Buna!


Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/musaca.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:18

VanessaAli 1

20.07.2016, 13:28

Ce bunatate!

Ancutsa 1

05.08.2016, 14:34

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu costita afumata