Musaca de cartofi

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 22 Feb 2013 | 16612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 800g cartofi (5 cartofi)
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50ml lapte
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 100g cascaval
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • sare si laptele
  • 30g unt pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.


Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm).


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4 minute.


Se adauga vegeta, boia, piper.


Se adauga si carnea si se caleste pana se deschide la culoare.


Se adauga putina apa si pasta de tomate si se fiere 10-15 minute pana se face carnea si scade apa si se lasa la racit.


Ouale se bat cu smantana si laptele.


O tava termorezistenta sau ceramica se unge bine cu unt.


In tava se pune un rand de cartofi peste care se pune carnea.


Se toarna putin din amestecul de ou si se niveleaza.


Se pune alt rand de cartofi si se toarna amestecul de oua.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.


Se scoate din cuptor si se rade pe deasupra cascaval.


Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos, cam 10 minute.


Se scoate din cuptor, se lasa 4-5 minute, se portioneaza si se serveste.


Poate fi insotita de salata sau muraturi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate pune si verdeata, marar si patrunjel, daca nu aveti mofturosi.

2

In unele zone se pun si 3-4 catei de usturoi.

3

Se poate face si cu carne de vita, pui, curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

27.04.2013, 10:37

Alina26 1

29.05.2013, 11:28

ce bine arataaa...!!!!!

MotanLaOale 1

29.05.2013, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Musaca bulgareasca de cartofi