Musaca de cartofi

de Micutza Luana in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2013 | 4058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 1 morcov
  • 300 gr carne tocata
  • 250 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 gr cascaval
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri.

Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul si ciupercile. Se adauga treptat usturoiul taiat rondele , sarea si piperul.

Intr-un caston se amesteca ouale batute bine cu smantana si faina.

Si incepem montarea: intr-o tava unsa cu putin unt punem un rand de cartofi si jumatate sin compozitia de carne si din nou punem un rand de cartofi si restul de carne. Deasupra punem sosul de smantana si dam la cuptor circa 30 minute .

Cand este aproape gata punem cascaval ras si mai lasam 2 minute sa se topeasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu de toate