Musaca de cartofi

de RuxyRux in Mancaruri cu carne, 30 Aug 2013 | 13002 vizualizari

 

In varianta rapida...usor de preparat si foarte, foarte gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 20 cartofi potriviti
  • 2 cepe mari
  • 150 ml pasta de ardei
  • 1 cutie rosii tocate polpa( Cirio)
  • 250 ml suc de rosii( de casa ideal)
  • 350 gr cascaval
  • 500 gr smantana( obisnuita)
  • 3 galbenusuri( oua mari)
  • busuioc
  • oregano
  • sare dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti.

Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit)

Cascavalul se razuie pe razatoarea mare.

Smantana se amesteca cu galbenusurile.

Incingem uleiul de masline intr-o cratita si punem ceapa tocata si frecata cu putina sare.

Dupa doua trei minute adaugam carnea si o amestecam usor cu ceapa pana se albeste.

Adaugam doua trei cani de apa si o fierbem bine. Punem pasta de ardei, rosiile Cirio, sucul de rosii, potrivim gustul de sare, oregano si busuioc( sa ne placa).

Intr-o tava mare adanca( eu am una de email), punem un strat de cartofi( bine scursi de apa), punem o jumatate din sosul de carne, deasupra o jumatate din sosul de smantana si ou, jumatate din cascavalul razuit,  din nou un rand de cartofi, apoi cel de carne, sosul de smantana si cascavalul ramas.

Punem pentru 40 de minute la cuptor. Daca tava nu este prea incapatoare, mai scoateti din sos pe care il puteti adauga ulterior.

Este extrem de usor de facut, mai ales daca ai toate ingredientele pregatite din tmp...serviti musacaua cu smantana deasupra...e o bunatate :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de curcan