Musaca de cartofi

de Rux in Mancaruri cu carne, 30 Aug 2013 | 8584 vizualizari

 

In varianta rapida...usor de preparat si foarte, foarte gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 20 cartofi potriviti
  • 2 cepe mari
  • 150 ml pasta de ardei
  • 1 cutie rosii tocate polpa( Cirio)
  • 250 ml suc de rosii( de casa ideal)
  • 350 gr cascaval
  • 500 gr smantana( obisnuita)
  • 3 galbenusuri( oua mari)
  • busuioc
  • oregano
  • sare dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti.

Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit)

Cascavalul se razuie pe razatoarea mare.

Smantana se amesteca cu galbenusurile.

Incingem uleiul de masline intr-o cratita si punem ceapa tocata si frecata cu putina sare.

Dupa doua trei minute adaugam carnea si o amestecam usor cu ceapa pana se albeste.

Adaugam doua trei cani de apa si o fierbem bine. Punem pasta de ardei, rosiile Cirio, sucul de rosii, potrivim gustul de sare, oregano si busuioc( sa ne placa).

Intr-o tava mare adanca( eu am una de email), punem un strat de cartofi( bine scursi de apa), punem o jumatate din sosul de carne, deasupra o jumatate din sosul de smantana si ou, jumatate din cascavalul razuit,  din nou un rand de cartofi, apoi cel de carne, sosul de smantana si cascavalul ramas.

Punem pentru 40 de minute la cuptor. Daca tava nu este prea incapatoare, mai scoateti din sos pe care il puteti adauga ulterior.

Este extrem de usor de facut, mai ales daca ai toate ingredientele pregatite din tmp...serviti musacaua cu smantana deasupra...e o bunatate :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi-0
Musaca de cartofi-1
Musaca de cartofi-2
Musaca de cartofi-3
Musaca de cartofi-4
Musaca de cartofi-5
Musaca de cartofi-6
Musaca de cartofi-7
Musaca de cartofi-8
Musaca de cartofi-9
Musaca de cartofi-10

COMENTARII (52)

tanyapatap

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:22

Rux

Rux 1

02.05.2014, 21:28

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 22:11

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!