Musaca de cartofi cu carne de porc

de babi5 in Porc, 22 Aug 2013 | 55222 vizualizari

 

Azi m-am inspirat din reteta Sydei cu mici modificari ,eu am facut dintr-o cantitate mai mare si numai dintr-un fel de carne ,am mai adaugat la smintina avuta si o crema de brinza cu smintina de la delaco ,vreau sa va spun ca a iesit o bunatate de mincare ,fara lauda ...Trebuie sa incercati ..si o sa-mi dati dreptate.. Multumesc Sydi pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne porc macinata
  • 3 oua
  • 200 ml smintina
  • 140 gr crema de brinza cu smintina delaco
  • piper
  • boia
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei galbeni grasi
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • ulei masline
  • rosi chery
  • frunze patrunjel pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Prima data am spalat  bine cartofii si i-am pus la fiert cu coaja . Apoi am curatat ceapa,usturoiul si ardeiul le-am tocat foarte marunt si le-am pus intr-o tigaie  la calit cu uleiul de masline ,am potrivit de sare si piper ,apoi cind s-a calit un picut am adaugat carnea am lasat-o 5 min sa se caleasca impreuna cu ceapa ,ardeiul si usturoiul  apoi am adaugat  100 ml apa calduta si am lasat sa fiarba  pina a scazut toata apa cca 20 min.

Cartofii dupa ce au fiert am scurs apa  si i-am curatat de coaja ,apoi i-am taiat rondele mai grosute sa nu se sfarime (sa aiba si aspect la servit ).

Am potrivit de sare ,piper ,vegeta si un picut de boia (pentru culoare )un picut de ulei de masline, am amestecat cu grija  sa nu se farimiteze  cartofii .Apoi intr-un vas de iena uns am asezat alternativ :cartofi,carne, cartofi, carne si ultimul strat cartofi .

Ouale le-am batut bine cu un picut de sare apoi am adaugat ;smintina,crema de brinza cu smintina delaco, am amestecat bine  cu ouale si apoi am turnat in mod uniform peste cartofi urmind a introduce in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Lasam 30 min apoi eu am inchis cuptorul si am mai lasat 10  min sa se rumeneasca .

Si gata pentru a fi servita ..minunata musaca ..

TIPS-URI

1

Se serveste calda cu muraturi asortate sau salate de sezon

2

Dar cred ca este buna si rece ..cu un ardei iute linga si un castravete murat ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

babi5 1

05.11.2013, 09:07

Multumesc scumpa mea krysty arata intradevar si binedar este si foarte buna ,farasa ma laud

kukibella 1

18.07.2014, 12:13

babi5 1

18.07.2014, 13:22

Kukibella multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cascaval