Musaca de cartofi cu carne de porc

de babi5 in Porc, 22 Aug 2013 | 38361 vizualizari

 

Azi m-am inspirat din reteta Sydei cu mici modificari ,eu am facut dintr-o cantitate mai mare si numai dintr-un fel de carne ,am mai adaugat la smintina avuta si o crema de brinza cu smintina de la delaco ,vreau sa va spun ca a iesit o bunatate de mincare ,fara lauda ...Trebuie sa incercati ..si o sa-mi dati dreptate.. Multumesc Sydi pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne porc macinata
  • 3 oua
  • 200 ml smintina
  • 140 gr crema de brinza cu smintina delaco
  • piper
  • boia
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei galbeni grasi
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • ulei masline
  • rosi chery
  • frunze patrunjel pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Prima data am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert cu coaja . Apoi am curatat ceapa,usturoiul si ardeiul le-am tocat foarte marunt si le-am pus intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline ,am potrivit de sare si piper ,apoi cind s-a calit un picut am adaugat carnea am lasat-o 5 min sa se caleasca impreuna cu ceapa ,ardeiul si usturoiul apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat sa fiarba pina a scazut toata apa cca 20 min.


Cartofii dupa ce au fiert am scurs apa si i-am curatat de coaja ,apoi i-am taiat rondele mai grosute sa nu se sfarime (sa aiba si aspect la servit ).


Am potrivit de sare ,piper ,vegeta si un picut de boia (pentru culoare )un picut de ulei de masline, am amestecat cu grija sa nu se farimiteze cartofii .Apoi intr-un vas de iena uns am asezat alternativ :cartofi,carne, cartofi, carne si ultimul strat cartofi .


Ouale le-am batut bine cu un picut de sare apoi am adaugat ;smintina,crema de brinza cu smintina delaco, am amestecat bine cu ouale si apoi am turnat in mod uniform peste cartofi urmind a introduce in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.


Lasam 30 min apoi eu am inchis cuptorul si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca .


Si gata pentru a fi servita ..minunata musaca ..

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda cu muraturi asortate sau salate de sezon

2

Dar cred ca este buna si rece ..cu un ardei iute linga si un castravete murat ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

babi5 1

05.11.2013, 09:07

Multumesc scumpa mea krysty arata intradevar si binedar este si foarte buna ,farasa ma laud

kukibella 1

18.07.2014, 12:13

babi5 1

18.07.2014, 13:22

Kukibella multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi