Sarmalute asortate

de Valclaudia in Porc, 13 Iul 2014 | 993 vizualizari

 

adica in foi de varza si in foi de vita de vie

 

INGREDIENTE

  • cca 25 foi de vita proaspete
  • cca 25 foi de varza proaspete
  • 1/2 varza tocata
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 morcov mare
  • 1 ou mare
  • 500 gr. carne macinata (mai grasa, de porc am folosit eu)
  • 150 gr. orez spalat
  • sare,piper, cimbru, marar uscat dupa gust
  • 4-5 rosii date pe razatoare
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute asortate:

Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid.

Umplutura o preparam dupa cum urmeaza:

-tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura boia dulce, apoi turnam legumele sotate peste carnea tocata, orezul spalat, oul intreg,morcovul ras, asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin marar si cimbru uscat, amestecam totul foarte bine si impachetam sarmalutele rand pe rand.

Pe fundul unei cratite incapatoare punem un strat de varza tocata, apoi un strat de sarmalute, iar un strat de vaza, asezam foile de dafin, iar un strat de sarmalute, ultimul strat trebuie sa fie de varza, peste care vom turna rosiile trecute pe razatoare. Completam cu apa pana la nivelul continutului din cratita.

Acoperim cratita, lasam sa fiarba sarmalutele la foc mic cca 2 ore.

Servim cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

  //
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute asortate-0
Sarmalute asortate-1
Sarmalute asortate-2
Sarmalute asortate-3
Sarmalute asortate-4
Sarmalute asortate-5
Sarmalute asortate-6
Sarmalute asortate-7
Sarmalute asortate-8
Sarmalute asortate-9
Sarmalute asortate-10

COMENTARII (13)

robert_badica

robert_badica 1

13.07.2014, 20:16

MOKUSKA

MOKUSKA 1

13.07.2014, 21:30

Foarte bune

alilianaa

alilianaa 1

13.07.2014, 22:26

bune. bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!