Musaca de cartofi cu carne si cascaval

de flori24 in Porc, 18 Ian 2017 | 9714 vizualizari

 

Nustiu cum sa o numesc altfel :) sunt 2 retete combinate :) placinta de cartofi si musaca:) Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cutie de rosii conserva (cubulete)
  • 2 rosii
  • 10 felli de cascaval gras
  • 1 smantana de 200gr
  • 3 linguri de faina
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de margarina
  • 5 oua
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si cascaval:

Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si usturoiul, si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei timp de 1-2 minute. Se pune carnea si se lasa la inabusit la foc mic, impreuna cu usturoiul si ceapa. Intre timp, pregatim o tava normala, eu am una medie de ceramica (cred ca este de 20 cm) si o ungem cu margarina. Punem cartofii in tava .Batem 2 oua cu un praf de sare si punem jumatate de cutie de smantana, plus cele 3 linguri de faina. Turnam oul peste cartofi.  Amestecam carnea, punem conserva de rosii si legatura de patrunjel, condimentele si o mai lasam 10 minute la foc medium, sa scada zeama. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem carnea pete cartofi. Taiem mararul si il punem si pe el deasupra. Batem 2 oua cu restul de smantana si punem deasupra compozitiei in tava. Incercam sa amestecam carnea putin, cu o furculita, dar fara sa deranjam cartofii. Punem cele 10 felii de cascaval  si o dam la foc medium. Dupa 2 ore jumatate, o scoatem afara, taiem cele 2 rosii subtire si le ungem cu ultimul ou ramas. Presaram putin busuioc uscat si o mai lasam la foc, inca 15 minute, pana se usuca putin rosiile. Sper sa va placa si sa nu fi uitat nimic ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de porc