Musaca de cartofi cu carne si cascaval

de flori24 in Porc, 18 Ian 2017 | 1841 vizualizari

 

Nustiu cum sa o numesc altfel :) sunt 2 retete combinate :) placinta de cartofi si musaca:) Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cutie de rosii conserva (cubulete)
  • 2 rosii
  • 10 felli de cascaval gras
  • 1 smantana de 200gr
  • 3 linguri de faina
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de margarina
  • 5 oua
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si cascaval:

Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si usturoiul, si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei timp de 1-2 minute. Se pune carnea si se lasa la inabusit la foc mic, impreuna cu usturoiul si ceapa. Intre timp, pregatim o tava normala, eu am una medie de ceramica (cred ca este de 20 cm) si o ungem cu margarina. Punem cartofii in tava .Batem 2 oua cu un praf de sare si punem jumatate de cutie de smantana, plus cele 3 linguri de faina. Turnam oul peste cartofi. Amestecam carnea, punem conserva de rosii si legatura de patrunjel, condimentele si o mai lasam 10 minute la foc medium, sa scada zeama. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem carnea pete cartofi. Taiem mararul si il punem si pe el deasupra. Batem 2 oua cu restul de smantana si punem deasupra compozitiei in tava. Incercam sa amestecam carnea putin, cu o furculita, dar fara sa deranjam cartofii. Punem cele 10 felii de cascaval si o dam la foc medium. Dupa 2 ore jumatate, o scoatem afara, taiem cele 2 rosii subtire si le ungem cu ultimul ou ramas. Presaram putin busuioc uscat si o mai lasam la foc, inca 15 minute, pana se usuca putin rosiile. Sper sa va placa si sa nu fi uitat nimic ! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

flori24 1

20.01.2017, 01:45

:">

noiinbucatarie 1

20.01.2017, 19:26

oanapl 1

25.01.2017, 17:14

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)