Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Iun 2010 | 17993 vizualizari

 

Pentru ca ma tot supara fierea in ultimul timp, am renuntat de data asta sa prejesc feliile de cartofi pentru musaca ( mie asa imi placeau, parca e mai gustoasa musacaua cu cartofi prajiti :D ) si am facut-o cu piure , sa fie mai usor de digerat.
Cum ar zice pusikmea, am facut musaca pentru bebelusi :))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cartofi
  • 100 g unt
  • 300 g. carne tocata amestec
  • 300 g. ciuperci
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o rosie mare
  • patrunjel verde
  • 4 oua
  • o cescuta cu lapte

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure.


Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute. Carnea tocata o adaugi peste compozitia de mai sus, apoi adaugi si ciupercile taiate felii si mai lasi pe foc 5 - 10 minute. Dai deoparte sa se raceasca si adaugi doua oua batute spuma. Daca e nevoie, potrivesti de sare.


Cartofii ii faci piure cu 100 g. unt.


Intr-un vas termorezistent , uns cu unt, asezi alternative straturi de piure si straturi de carne cu ciuperci, astfel incat ultimul strat sa fie de piure de cartofi. Bati doua oua cu o cescuta de lapte si torni deasupra, apoi presari patrunjel tocat sau ornezi dupa preferinte ( pe mine ma fascineaza decoratiunile Nadinei….incerc si eu, dar nu reusesc lafel de bine ca ea :-P )


Dai la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.


Se taie felii si se serveste calda, de preferat cu o salata acrisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Ina 1

22.06.2010, 13:19

Izulik Ana, e mai sanatoasa, dar tot mai buna e cu cartofi prajiti

onuta 1

08.07.2010, 12:39

este preferata mea.

Ina 1

10.07.2010, 21:36

si a noastra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi