Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Iun 2010 | 21563 vizualizari

 

Pentru ca ma tot supara fierea in ultimul timp, am renuntat de data asta sa prejesc feliile de cartofi pentru musaca ( mie asa imi placeau, parca e mai gustoasa musacaua cu cartofi prajiti :D ) si am facut-o cu piure , sa fie mai usor de digerat.
Cum ar zice pusikmea, am facut musaca pentru bebelusi :))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cartofi
  • 100 g unt
  • 300 g. carne tocata amestec
  • 300 g. ciuperci
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o rosie mare
  • patrunjel verde
  • 4 oua
  • o cescuta cu lapte

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii  ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure.

Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta  si morcovul,  apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul  , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute.  Carnea tocata o adaugi peste compozitia de mai sus, apoi adaugi si ciupercile taiate felii si  mai lasi pe foc 5 - 10 minute.  Dai deoparte sa se raceasca si adaugi doua oua batute  spuma. Daca e nevoie, potrivesti de sare.

Cartofii ii faci piure cu 100 g. unt.

Intr-un vas termorezistent , uns cu unt, asezi alternative  straturi de piure  si straturi  de carne cu ciuperci, astfel incat ultimul strat sa fie de piure de cartofi.  Bati doua oua cu o cescuta de lapte si torni  deasupra, apoi presari  patrunjel tocat sau ornezi dupa preferinte ( pe mine ma fascineaza decoratiunile Nadinei….incerc si eu,  dar nu reusesc  lafel de bine ca ea :-P  )

Dai la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.

Se taie felii si se serveste calda, de preferat  cu o salata acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Ina 1

22.06.2010, 13:19

Izulik Ana, e mai sanatoasa, dar tot mai buna e cu cartofi prajiti

onuta 1

08.07.2010, 12:39

este preferata mea.

Ina 1

10.07.2010, 21:36

si a noastra

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor