Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2014 | 4578 vizualizari

 

Noua tare mult ne place ... e delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 3 dovlecei rotunzi ( zucchini)
  • 10 cartofi
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 13 rosii cherry
  • 30 gr parmezan
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei ( pentru prajit)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si dovlecei:

Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri.


Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel.


Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor pe ambele parti.


Separat , spalam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem intai pe lung, apoi rondele.


Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu morcovul.


Adaugam carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Condimentam cu sare si piper ( dupa gust) si punem vinul. Lasam la foc potrivit pana ce vinul se evapora si carnea s-a calit si ea .


Intr-un vas pentru cuptor ( nu trebuie uns deoarece legumele au deja ulei) asezam un strat dublu de cartofi, apoi un strat de dovlecei, adaugam carnea, apoi din nou un strat de cartofi, un strat de dovlecel si presaram apoi pe intreaga suprafata parmezan.


Rosiile spalate si taiate in doua le asezam peste musaca.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.


Se serveste imediat.

 

TIPS-URI

1

Rosiile cherry pot fi inlocuite si cu rosii mari sau de orice alt tip.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:05

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 09:41

Xandrinne

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 09:41

Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca taraneasca