Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2014 | 11504 vizualizari

 

Noua tare mult ne place ... e delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 3 dovlecei rotunzi ( zucchini)
  • 10 cartofi
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 13 rosii cherry
  • 30 gr parmezan
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei ( pentru prajit)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si dovlecei:

Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel.

Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Separat , spalam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem intai pe lung, apoi rondele.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu morcovul.

Adaugam carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Condimentam cu sare si piper ( dupa gust) si punem vinul. Lasam la foc potrivit pana ce vinul se evapora si carnea s-a calit si ea .

Intr-un vas pentru cuptor ( nu trebuie uns deoarece legumele au deja ulei) asezam un strat dublu de cartofi, apoi un strat de dovlecei, adaugam carnea, apoi din nou un strat de cartofi, un strat de dovlecel si presaram apoi pe intreaga suprafata parmezan.

Rosiile spalate si taiate in doua le asezam peste musaca.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.

Se serveste imediat. 

TIPS-URI

1

Rosiile cherry pot fi inlocuite si cu rosii mari sau de orice alt tip.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi