Musaca de cartofi si carne

de corina241 in Vita, 19 Dec 2010 | 25462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(vita + porc)
  • 3 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne:

Cartofii se curata de coaja,ii taiem rondele si-i dam un clocot in apa cu sare.Scoatem cartofii cu ajutorul unei palete si-i scurgem de apa.

Intr-un bol punem carnea tocata,incorporam 1 ou batut,usturoiul pisat,sarea si piperul.

Pregatim un vas ce poate fi introdus la cuptor,il ungem cu unt si apoi punem un stat de cartofi rondele,un strat din amestecul de carne si apoi iarasi feliile de cartofi.

Sucul de rosii impreuna cu un pahar de apa se toarna in tava pana astfel incat sa treaca usor de cartofii aflati deasupra.

Introducem la cuptor 30 minute.Scoatem apoi vasul si adaugam 2 oua batute cu 2 linguri d ecascaval ras deasupra si dam iarasi la cuptor pana se formeaza o crusta usor rumenita.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musacaua mea