Musaca de conopida

de adasev12 in Mancaruri de legume, 11 Feb 2011 | 6206 vizualizari

 

pt cei care se impaca cu conopida...este excelenta....

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivita
  • 1 ceapa
  • 350 g carne tocata
  • 1 ardei
  • 1 rosie+ 1/2 conserva de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • sos beschamel( o lg faina, lapte cat cuprinde, o lg smantana )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de conopida:

conopida se spala f bine si se opareste apoi se lasa la scurs.


intr-o tigaie se taie cepa sia rdeiul si se lasa la prajit cateva minute pana se inmoaie, apoi se adauga carnea si rosia taiata marunt si se lasa la foc mai mic sub capac. cand s-a inabusit bine carnea, se adauga sare, piper si foaia de dafin si se continua coacerea sub capac inc acateva inute , cam pana se face carnea pe jumatate.


conopida se desface bucatele, se taie si cotorul, care e f dulce si bun si se asaza intr-un vas( termorezistent, daca vreti sa o faceti la cuptor, ceea ce este recomandat, fiindca e mult mai buna....) in care s-a pus putin ulei pe fund. rosiile din conserva se maruntesc, se amesteca cu putina sare si piper si cimbru si se toarna peste conoppida. sosul de carne se pune deasupra peste toata suprafata, se mai adauga o cescuta de apa din cea inc are s-a oparit conopida, dar nu multa, ca mai lasa si conopida apa...( eu de ex am pus cam multa apa...si a iesit prea apoasa...)...mai bine mai adaugati pe parcurs, daca mai este nevoie.... vasul se introduce la cuptor la foc potrivit cam o ora, dar se paote face si direct la aragaz, la foc fff mic. cu 10 min inainte de a fi gata, se face sosul beschamel si se toarna deasupra , se mai alsa la cuptor cele 10 min , se scoate si se serveste calda, cu adaus de smantana, daca mai doriti si presarat cu patrunjel verde...pt un aspect ai placut....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

DIANA B 1

11.02.2011, 16:50

adasev12 1

11.02.2011, 19:05

onesta...mersi.pup

adry88 1

27.05.2011, 12:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sunca si cartofi la cuptor