Musaca de vinete si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2014 | 8078 vizualizari

 

O combinatie foarte reusita! :X

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mari
  • 2 vinete potrivite
  • 500 g. carne tocata amestec
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii ( sau o cana cu suc de rosii )
  • 4 oua
  • o cescuta cu lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume uscate ( fara sare )
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in  ulei incins. 

Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.

Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii ( sau rosiile pasate ), legumele uscate ( de la SanoVita), sare , piper , cimbru si lasam sa fiarba 2-3 minute. 

Carnea tocata se adauga peste compozitia de mai sus , amestecam bine pentru a desface carnea si lasam pe foc 5-10 minute. 

Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam doua oua batute spuma. 

Intr-un vas termorezistent  uns cu unt asezam  un strat de rondele prajite de cartofi. Peste cartofi intindem uniform un  strat de carne, apoi un strat de  vinete si iar carne .  Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. 

Batem spuma  doua oua cu putina sare si o cescuta de lapte si turnam totul deasupra, apoi presaram patrunjel tocat  si putin piper.

Dam la cuptor pentru  40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.

Se serveste calda , alaturi de o salata de muraturi. 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o tava cu capacitatea de 3 litri

2

cartoful prajit face gustul mancarii mult mai bun decat atunci cand acestia sunt doar fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi