Musaca de vinete si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2014 | 4143 vizualizari

 

O combinatie foarte reusita! :X

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mari
  • 2 vinete potrivite
  • 500 g. carne tocata amestec
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii ( sau o cana cu suc de rosii )
  • 4 oua
  • o cescuta cu lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume uscate ( fara sare )
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in ulei incins.


Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.


Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii ( sau rosiile pasate ), legumele uscate ( de la SanoVita), sare , piper , cimbru si lasam sa fiarba 2-3 minute.


Carnea tocata se adauga peste compozitia de mai sus , amestecam bine pentru a desface carnea si lasam pe foc 5-10 minute.


Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam doua oua batute spuma.


Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de rondele prajite de cartofi. Peste cartofi intindem uniform un strat de carne, apoi un strat de vinete si iar carne . Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.


Batem spuma doua oua cu putina sare si o cescuta de lapte si turnam totul deasupra, apoi presaram patrunjel tocat si putin piper.


Dam la cuptor pentru 40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.


Se serveste calda , alaturi de o salata de muraturi.

 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o tava cu capacitatea de 3 litri

2

cartoful prajit face gustul mancarii mult mai bun decat atunci cand acestia sunt doar fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MIUTA 1

20.01.2014, 12:59

Delicios

diaconta 1

20.01.2014, 22:32

Grozava mancare ai facut Inuco

ralu_ca 1

14.08.2014, 07:32

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata