Musaca de vinete si dovlecei

de Oana in Porc, 10 Oct 2010 | 16975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 100 g cascaval ras
  • Sos de carne:
  • 500 g carne tocata
  • un morcov mic
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 3 rosii mari
  • o legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • Sos beshamel:
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte rece
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si dovlecei:

Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa si ardeiul gras, maruntite bine la robot. Eu am avut carne de porc, pulpa, dar se poate folosi si amestec cu vita sau doar carne de vita, dupa gustul fiecaruia. Se pune craticioara pe foc si se inabuseste bine pana se imoaie carnea. Se adauga baza mirodenia fuchs, usturoi granulat si cimbru. Rosiile se curata de coaja, se scot cotoarele si se mixeaza bine la robot, se adauga apoi peste carne si se mai lasa putin pe foc. La final se pune mararul tocat fin.

Vinetele si dovleceii se curata si se taie felii graose de un deget, se presara cu sare si se lasa 10-15 minute, dupa care se usuca bine cu servetele de bucatarie.

Intre timp se prepara si sosul beschamel. Se pune untul la topit, se adauga faina si apoi cate putin lapte rece, amestecand cu un tel. Se incorporeaza tot laptele, se adauga sare si piper dupa gust si se mai lasa putin pe foc.

Intr-o tava mai adanca de iena se aseaza un rand de felii de vinete, deasupra un rand de felii de dovlecei, se toarna peste ele jumatate din sosul beshamel, se adauga sosul cu carne tocata, apoi iar un rand de vinete si unul de dovlecei. Deasupra se toarna restul de sos alb, se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor 45 de minute.

Se scoate tava din cuptor si se indeparteaza folia, se bat ouale bine si se toarna deasupra, apoi se presara cascavalul ras. Se mai lasa la cuptor 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste calda, cu smantana deasupra.

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot praji inainte intr-o tigaie cu ulei incins, apoi scurse de excesul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu jumari