Musaca de vinete si telina

de Bunica in Mancaruri cu carne, 5 Aug 2011 | 3418 vizualizari

 

Este pentru prima data cand prepar aceasta reteta de Musaca de vinete si telina....astazi sunt pusa pe incercari.....nu mi-a parut rau ca am muncit putin.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 400 g. carne tocataaaaaa(vita+porc)
  • o bucata de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • o rosie mare
  • 150 ml.suc de rosii
  • 1 ou3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si telina:

Iata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina


Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata.


Cand carnea si-a schimbat culoarea se ia de pe foc, se condimenteaza si i se adauga patrunjelul tocat( jumatate din legatura de patrunjel). Se lasa la racit.


Vinetele: se spala , se curata de coajala 1 cm. se taie rondele si se sareaza.


Telina se spala, se curata si se taie in felii foarte subtiri.Cand telina este feliata se spala vinetele si se scurg.


Se pune apa intr-o oala mai mare( 4l.)si se pune la fiert. Cand apa clocoteste se adauga vinetele si telina lasandu-se la fiert 5-6 minute.Se rastoarna intr-o stercuratoare, pentru a se scurge.


Se ia un vas termorezistent, se unge cu ulei de masline si se pun ingredientele dupa cum urmeaza: un strat de vinete, bucatile de telina, carne, vinete si deasupra felii de rosii.


Se da la cuptor la foc mediu sau la 150 grade pentru 45-50 min.


Cu 7-8 min. inainte de a scoate vasul din cuptor am turnat deasupra un ou batut si restul de patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut o telina mare si am folosit 1/3 din ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sylvia 1

10.08.2011, 13:29

peste ce minunatie am dat

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:00

bunica am venit tarziu dar mai faci?ca-mi place

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:41

ce bunaciune am ratat ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita in sos vanatoresc